Preguntes

En matèria de protecció de dades

Preguntes LOPD

Tens altres preguntes?

Consulta'ns sense compromis

Qui necessita complir amb el Reglament general de protecció de dades (RGPD)?

Empreses, professionals, institucions, associacions, clubs, comunitats de propietaris, administració pública ... qualsevol entitat pública o privada que reculli, emmagatzemi o gestioni dades personals de tercers.

No importa la mida, ni el tipus de negoci, el fonamental del RGPD és que protegeix els drets fonamentals de les persones a la seva privacitat, intimitat personal i familiar i honor.

La Protecció de Dades és una moda?

Fa 30 anys la informació personal era facilitada en casos puntuals i difícilment estava en risc de ser utilitzada per altres fins aliens als acordats. Avui, en l'era digital, hi ha un flux massiu i constant de dades personals i s'han convertit en valuós motiu de negoci. El futur no frenarà aquesta tendència, per això sorgeixen normes que protegeixen les persones i preserven els seus drets individuals.

Què diu el RGPD?

El reglament vetlla pels drets de les persones, de manera que el responsable i l'encarregat d'emmagatzemar i tractar les dades han de, simplement i fonamentalment, assegurar la confidencialitat i bon ús d'aquestes dades que els hi han estat cedides.

Així, atorga el dret a les persones a decidir sobre l'ús i destinació de la seva informació; a qui i quina informació personal vol subministrar; fins quan poden utilitzar les seves dades i poder accedir, rectificar, oposar-se o cancel·lar les seves dades,  suprimir-les (dret a l'oblit), limitar-ne el tractament, i sol.licitar-ne la portabilitat o exercir el dret a no ser objecte de decisions individuals automatitzades, in closa l'elaboració de perfils.

És obligatori complir amb el RGPD?

Sí, com a reglament europeu és d'obligat compliment si es tracta informació d'empleats, clients, proveïdors, contactes comercials, e-mails de consumidors / seguidors, pacients...

I és només un requisit legal?

No, complir amb el RGPD també és un compromís ètic i responsable amb totes les persones relacionades amb cada negoci, un motiu de diferenciació, de bona imatge, de confiança i seguretat, i una oportunitat d'avantatge competitiu.

Ignorar el RGPD deixa el negoci en constant situació de risc per atacs o bretxes de seguretat, lesiona la seva credibilitat i està exposat a sancions totalment evitables.

El RGPD és l'eina essencial en l'era de la informació.